Over ons

Naastenliefde vinden we belangrijk. Wij genieten van de dingen om ons heen; de natuur, onze huisdieren (katten Jilles en Mekker), vrienden en familie geven ons energie. In onze vrije tijd tuinieren we graag. Maar onze grootste hobby is toch wel onze motoren waarmee we graag meerdaagse reizen maken. Ritten door de bergen zijn onze favoriet.

Grutto bij Unia Zathe
Motor tourtochten vanaf Unia Zathe

Unia Zathe is een monumentaal pand uit 1815 en is grotendeels nog  in originele staat. Het pand staat midden in Ee, een terpdorpje bij Dokkum in Friesland. De oude stal is deels nog intact en in de oude keuken bevinden zich nog Makkumer tegels met o.a. twee paarden en een vogelkooitje, in de woonkamer zijn nog de bedsteden.

 

Met het realiseren van de 3 appartementen zijn alle oude elementen in het zicht gehouden. Van de pronkkamer is nu een vakantiewoning gemaakt. Diverse aanpassingen gedurende de afgelopen 200 jaar hebben er toe geleid dat de pronkkamer van vroeger, nu een volledige woning is geworden en geschikt is voor max. 6 personen.

 


op het Wad bij Moddergat Unia Zathe

Wij stellen ons graag aan u voor.

 

Wij zijn Ron en Cor. Ron werkt als servicemonteur in de installatietechniek en Cor is werkzaam in de zorg als Verzorgende IG. Dit komt goed van pas, indien u hulp nodig heeft tijdens uw verblijf op Unia Zathe. Sinds 1997 wonen wij op Unia Zathe en hebben we het pand omgebouwd tot wat het nu is.

 

UniaZathe

Omgong 7 en 8

9131 KV Ee

www.uniazathe.nl

info@uniazathe.nl

0519518101

0625444774