Over ons
Motor tourtochten vanaf Unia Zathe

Wij stellen ons graag aan u voor.

 

Wij zijn Ron en Cor. Ron is als zzp`er in de installatietechniek actief. Cor werkt in de zorg als Verzorgende IG. Dit komt goed van pas, indien u hulp nodig heeft tijdens uw verblijf op Unia Zathe. Sinds 1997 wonen wij op Unia Zathe en hebben we het pand omgebouwd tot wat het nu is. Huisdieren zijn bij ons welkom in overleg. We vragen daar wel een vergoeding voor van € 7,50 per dier per dag.

 

Grutto bij Unia Zathe

Unia Zathe is een monumentaal pand uit 1815 en is grotendeels nog  in originele staat. Het pand staat midden in Ee, een terpdorpje bij Dokkum in Friesland. De oude stal is deels nog intact en in de oude keuken bevinden zich nog Makkumer tegels met o.a. twee paarden en een vogelkooitje, in de woonkamer zijn nog de bedsteden.

 

Met het realiseren van de 3 appartementen zijn alle oude elementen in het zicht gehouden. Van de pronkkamer is nu een vakantiewoning gemaakt. Diverse aanpassingen gedurende de afgelopen 200 jaar hebben er toe geleid dat de pronkkamer van vroeger, nu een volledige woning is geworden en geschikt is voor max. 6 personen.

 


op het Wad bij Moddergat Unia Zathe

Naastenliefde vinden we belangrijk. We genieten van de dingen om ons heen, zoals de beide katten Fred en Wilma. De mensen om ons heen geven ons energie. In onze vrije tijd tuinieren we graag. Een van onze hobby`s zijn onze motoren waarmee we graag meerdaagse reizen maken. Ritten door de bergen zijn onze favoriet.

UniaZathe

Omgong 7 en 8

9131 KV Ee

www.uniazathe.nl

info@uniazathe.nl

0519518101

0625444774